Beste stille geluidloze airco van 2021Een stille geluidloze airco kopen?

Een van de meest vervelende dingen aan een airco is een airco die teveel geluid maakt. Daarom zoeken de meeste consumenten naar een stille geluidloze airco. Wanneer is een airco een stille airco? Wanneer hij minder dan 60 dB geluid produceert. Er zijn verschillende soorten airco’s: mobiele airco’s, split unit airco’s en monoblock airco’s. Mobiele airco’s maken over het algemeen meer geluid dan split unit of monoblock airco’s. Afzonderlijk van elkaar hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Hopelijk maken we de keuze voor een stille airco voor je makkelijker met ons advies over de beste stille airco van 2021.

Wat is een stille airco?

Een stille airco is een airco die zo weinig geluid maakt tijdens het koelproces dat het je niet stoort. De hoeveelheid dB die zo’n stille airco maakt is afhankelijk van de bouw van de airco, alswel de soort airco die je kiest. Over het algemeen genomen geldt dat een stille airco onder de 60 dB aan geluid produceert. Vergis je niet, deze hoeveelheid geluid is alsnog goed hoorbaar. Mocht je echt overgevoelig zijn voor geluid of de airco in de slaapkamer willen gebruiken en hem daarom heel stil wilt hebben, kies dan voor een split unit airco. Deze zijn over het algemeen het stilst. Een monoblock airco maakt redelijk veel geluid, en een mobiele airco maakt het meeste geluid van alle soorten airco’s. De reden dat de hoeveelheid geluid verschilt per soort is omdat het koelproces van deze verschillende soorten airco’s zich op verschillende plekken afspeelt. Bij een split airco is dit in de buitenunit. De andere airco’s produceren het geluid binnen in de ruimte, waardoor ze gehorig worden.

Tip: bedenk je wel dat je bijvoorbeeld een airco ook 3 uur voor het slapen aan kunt zetten om de ruimte te koelen. Wanneer je de airco dan uit zet zul je een goede nachtrust hebben en ben je een stuk goedkoper uit wat betreft energiekosten. Een stille airco is dan niet persee noodzakelijk en vergroot je keuze in de soort airco die je kunt kopen.

De stille airco keuzehulp

Wil je de airco kunnen verplaatsen?
Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden?
Hoeveel geluid mag de airco maken?

De beste stille geluidloze airco van 2021

Een stille airco is meestal wat duurder dan een airco met een hoog geluidsniveau. Een goede stille mobiele airco is al te koop vanaf 599 euro. Je komt dan snel uit op een airco van het merk: Fuave. Dit zijn mobiele airco’s die goed uit de test komen en een gunstige prijs-kwaliteit verhouding hebben. In onderstaande lijst zie je de beste stille airco’s van dit jaar. We hebben deze lijst samengesteld aan de hand van het aantal dB dat de airco maakt in verhouding tot de koelprestaties.

Wanneer maakt een airco teveel geluid?

Doordat de lucht die in de airco gezogen wordt gekoeld moet worden ontstaat er geluid. Dit geluid ontstaat doordat de lucht rondgepomp meot worden. Nu is dit geen probleem wanneer je een buitenunit hebt waar dit gebeurt en je zelf geen last hebt van het geluid wat gemaakt wordt door de airco. Het kan wel vervelend worden wanneer je bijvoorbeeld wilt slapen en geen zin hebt in teveel herrie gemaakt door de airco. Onderstaande tips helpen je bij het vinden van een stille airco.

  1. Soort airco
    Een airco met een buitenunit is niet persee stiller, maar zorgt er wel voor dat jij er geen last van hebt in de ruimte waar je koelt. Een mobiele airco en een monoblock airco koelen in het apparaat, waardoor er veel geluid ontstaat.
  2. Genoeg koelvermogen
    Zorg ervoor dat je een airco koopt met voldoende koelvermogen. Wanneer een airco weinig koelvermogen heeft en heel hard moet werken om te koelen ontstaat er veel geluid.
  3. Check dB hoeveelheid
    Zorg ervoor dat het maximale geluidsniveau dat geproduceert is onder de 60 dB ligt. Wanneer je een airco koopt met zo’n laag geluidsniveau kun je spreken van een stille airco.

Bereken het koelvermogen

Met onderstaande rekenhulp kun je het aantal BTU berekenen dat jouw nieuwe mobiele airco nodig heeft. Vul de gevraagde gegevens bij stap 1 en stap 2 in en klik vervolgens op de oranje button om te bekijken welke mobiele airco’s bij jou passen.

Het assortiment stille airco’s

Informatie en tips

Het kopen van een nieuwe airco, het onderhoud, het kiezen van de juiste soort… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe mobiele of vaste airco te maken heeft.

Airco reinigen

Een airco is je beste vriend tijdens een hete zomerdag. Het laatste wat je wilt is dat de airco je op een hete zomeravond in de steek laat. Zoals ieder apparaat moet ook een airco gereinigd en onderhouden worden om dit te voorkomen. Door een airco jaarlijks te controleren en regelmatig te reinigen voorkom je dat de airco er plotseling mee stopt, gaat lekken of dat de lucht onvoldoende gereinigd wordt en er bacteriën en schimmels kunnen groeien. Een airco reinigen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je moet alleen weten waar je op moet letten. We zetten op een rij…Installatie van een airco

Met de warme zomers wilt iedereen er in huis koel bijzitten. Zeker als je thuis werkt, maar ook tijdens het slapen. Als de temperatuur niet onder de 25 graden Celcius komt is een airco geen overbodige luxe. Een airco aanschaffen is de eerste stap, deze installeren de tweede. De installatie van en airco verschilt per airco. Een mobiele airco hoeft niet geïnstalleerd te worden, deze moet simpelweg in het stopcontact gestopt worden. Je zet deze op een strategische plek in het huid neer, hier komt geen hak- en breekwerk aan te pas. Een split airco, ook wel een vaste airco,…Airco onderhoud

Het fijnste moment van de dag: na een hete zomerdag thuis komen en de airco aan zetten, waarna je je waant in een gekoelde omgeving. Iedereen met een airco prijst zichzelf gelukkig tijdens de hete zomerdagen, en de meeste mensen zonder airco overweegt om deze dit jaar toch aan te schaffen. Het aanschaffen van een airco vergt wat denkwerk. Welke airco is geschikt voor jou huis en ruimte? Welke ruimte wil je koelen? Welke eisen stel je aan de airco? Laat je de airco installeren? Naast de vragen die komen kijken bij de aanschaf van een airco, zijn er ook…Merken airco’s

Er zijn verscheidende merken airco’s. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe airco. Wij raden een Fuave airco aan.