Beste stille geluidloze airco van 2021

Vind de beste stille geluidloze airco van 2021. We hebben de beste stille airco’s geselecteerd en geven je tips waar je op moet letten bij de aankoop van een stille airco.

Hero achtergrond mobiel

Nieuwe stille geluidloze airco kopen

Een stille airco produceert voor minder dan 60 dB aan geluid.

Een van de meest vervelende dingen aan een airco is een airco die teveel geluid maakt. Daarom zoeken de meeste consumenten naar een stille geluidloze airco. Wanneer is een airco een stille airco? Wanneer hij minder dan 60 dB geluid produceert. Er zijn verschillende soorten airco’s: mobiele airco’s, split unit airco’s en monoblock airco’s.
Mobiele airco’s maken over het algemeen meer geluid dan split unit of monoblock airco’s. Afzonderlijk van elkaar hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Hopelijk maken we de keuze voor een stille airco voor je makkelijker met ons advies over de beste stille airco van 2021.

Vind een nieuwe airco

Maak een keuze tussen de een van de beste mobiele airco’s van 2021 of kies voor een split airco en laat deze door een erkende installateur installeren.

Beste split airco installateurs

Best geteste mobiele airco's

Wat is een stille airco

Een stille airco is een airco die zo weinig geluid maakt tijdens het koelproces dat het je niet stoort. De hoeveelheid dB die zo’n stille airco maakt is afhankelijk van de bouw van de airco, alswel de soort airco die je kiest. Over het algemeen genomen geldt dat een stille airco onder de 60 dB aan geluid produceert. Vergis je niet, deze hoeveelheid geluid is alsnog goed hoorbaar. Mocht je echt overgevoelig zijn voor geluid of de airco in de slaapkamer willen gebruiken en hem daarom heel stil wilt hebben, kies dan voor een split unit airco. Deze zijn over het algemeen het stilst. Een monoblock airco maakt redelijk veel geluid, en een mobiele airco maakt het meeste geluid van alle soorten airco’s.

De reden dat de hoeveelheid geluid verschilt per soort is omdat het koelproces van deze verschillende soorten airco’s zich op verschillende plekken afspeelt. Bij een split airco is dit in de buitenunit. De andere airco’s produceren het geluid binnen in de ruimte, waardoor ze gehorig worden.

Tip: bedenk je wel dat je bijvoorbeeld een airco ook 3 uur voor het slapen aan kunt zetten om de ruimte te koelen. Wanneer je de airco dan uit zet zul je een goede nachtrust hebben en ben je een stuk goedkoper uit wat betreft energiekosten. Een stille airco is dan niet persee noodzakelijk en vergroot je keuze in de soort airco die je kunt kopen.

Beste stille mobiele airco van 2021

Een stille airco is meestal wat duurder dan een airco met een hoog geluidsniveau. Een goede stille mobiele airco is al te koop vanaf 599 euro. Je komt dan snel uit op een airco van het merk: Fuave. Dit zijn mobiele airco’s die goed uit de test komen en een gunstige prijs-kwaliteit verhouding hebben. In onderstaande lijst zie je de beste stille airco’s van dit jaar. We hebben deze lijst samengesteld aan de hand van het aantal dB dat de airco maakt in verhouding tot de koelprestaties.

Mobiele airco keuzehulp

1/3
Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden?
2/3
Hoeveel geluid mag de airco maken?
3/3
Hoe goed is de isolatie van de ruimte?

Wanneer maakt een airco teveel geluid

Doordat de lucht die in de airco gezogen wordt gekoeld moet worden ontstaat er geluid. Dit geluid ontstaat doordat de lucht rondgepomp meot worden. Nu is dit geen probleem wanneer je een buitenunit hebt waar dit gebeurt en je zelf geen last hebt van het geluid wat gemaakt wordt door de airco. Het kan wel vervelend worden wanneer je bijvoorbeeld wilt slapen en geen zin hebt in teveel herrie gemaakt door de airco. Onderstaande tips helpen je bij het vinden van een stille airco.

Soort airco

Een airco met een buitenunit is niet persee stiller, maar zorgt er wel voor dat jij er geen last van hebt in de ruimte waar je koelt. Een mobiele airco en een monoblock airco koelen in het apparaat, waardoor er veel geluid ontstaat.

Genoeg koelvermogen

Zorg ervoor dat je een airco koopt met voldoende koelvermogen. Wanneer een airco weinig koelvermogen heeft en heel hard moet werken om te koelen ontstaat er veel geluid.

Check dB hoeveelheid

Zorg ervoor dat het maximale geluidsniveau dat geproduceert is onder de 60 dB ligt. Wanneer je een airco koopt met zo’n laag geluidsniveau kun je spreken van een stille airco.

BTU berekenen

Bereken de hoeveelheid BTU die je nodig gaat hebben in de ruimte waar je nieuwe airco geplaatst gaat worden. In onze rekentool houden we rekening met verschillende aspecten die de hoeveelheid BTU die nodig is verhogen of verlagen. Het begint met de inhoud van de ruimte, hoe groter deze is des te meer BTU er nodig is.

Verder letten we nog op het aantal ramen in de ruimte en in het algemeen de status van de isolatie. Ook is het nog belangrijk om te letten op de hoeveelheid spullen en mensen die aanwezig zijn in de ruimte.

Het assortiment mobiele airco's

Honeywell MN10CESWW

Honeywell MN10CESWW

699,00
Verkoelt de lucht | 1000 watt vermogen | Geluidsniveau van 53 dB
Fuave ACS18K01

Fuave ACS18K01

999,00
Verkoelt de lucht tot 51 m² | Koelvermogen: 18.000 BTU | Geluidsniveau van 65 dB
AEG AXP35U538CW ChillFlex Pro

AEG AXP35U538CW ChillFlex Pr...

699,00
Verkoelt de lucht tot 35 m² | Koelvermogen: 12.000 BTU | Geluidsniveau van 64 dB
Fuave ACB07K01

Fuave ACB07K01

299,00
Verkoelt de lucht tot 20 m² | Koelvermogen: 7.000 BTU | Geluidsniveau van 65 dB
Honeywell HF08CES

Honeywell HF08CES

499,00
Verkoelt de lucht tot 23 m2 | Koelvermogen: 8000 BTU | Geluidsniveau van 65 dB
Fuave ACS14K01

Fuave ACS14K01

699,00
Verkoelt de lucht tot 40 m² | Koelvermogen: 14.000 BTU | Geluidsniveau van 65 dB
AEG AXP26U338BW

AEG AXP26U338BW

599,00
Verkoelt de lucht tot 26 m² | Koelvermogen: 9.000 BTU | Geluidsniveau van 64 dB
Fuave ACB09K01

Fuave ACB09K01

399,00
Verkoelt de lucht tot 26 m² | Koelvermogen: 9.000 BTU | Geluidsniveau van 65 dB