Beste goedkope airco van 2021Goedkope airco kopen?

Een goedkope airco bevindt zich in de prijsklasse tot 400 euro. Goedkope airco’s zijn niet voorzien van de nieuwste snufjes of technieken en hebben een relatief laag koelvermogen. Dit hoeft echter allemaal geen probleem te zijn wanneer je zoekt naar een simpele goedkope airco. Zoals bij alle soorten airco’s is het belangrijk om te weten welke soort je zoekt. Er zijn goedkope mobiele airco’s, maar ook goedkope split unit airco’s. Mochten deze airco’s te duur zijn, kun je altijd nog kijken voor een aircooler of een ‘simpele’ ventilator.

Waarom kies je voor een goedkope airco?

Je kiest voor een goedkope airco wanneer je simpelweg de ruimte gekoeld wilt hebben en niet op zoek bent naar optimaal comfort. Bij optimaal comfort moet je denken aan snufjes, geluidsniveaus en energielabels. Een goedkope airco heeft meestal een hoog geluidsniveau en een hoog energielabel. Een hoog energielabel klinkt in eerste instantie niet als een groot probleem. Alleen zorgt een hoog energielabel voor een hoog verbruik, en hiermee ook voor hoge kosten. Laat dat nou net iets zijn waar je niet naar op zoek bent wanneer je een goedkope airco zoekt. Het is belangrijk om voordat je de goedkope airco koop de jaarlijkse kosten af te wegen tegen de aanschafkosten van de airco. Houdt hierbij rekening met de levensduur van de airco in combinatie met de jaarlijkse kosten plus de aanschafkosten.

De beste goedkope airco van 2021

Bij het vinden van de beste goedkope airco van 2021 letten we uiteraard vooral op de prijs van de airco. We selecteren veelal producten van Fuave op airco-informatie.nl. De airco’s van Fuave hebben een gunstige prijs en presteren goed. Hierdoor weten we zeker dat je tevreden zult zijn met de airco die we op nummer 1 hebben gezet. Let er bij de aankoop wel op dat de airco de juiste hoeveelheid van de ruimte kan koelen.

De airco keuzehulp

Wil je de airco kunnen verplaatsen?
Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden?
Hoeveel geluid mag de airco maken?

Ventilator in plaats van een goedkope airco

Zoals eerder verteld zijn de prestaties van een goedkope airco niet optimaal. Dat wilt zeggen: hoge energiekosten en vaak een teleurstellend koelresultaat. Om te voorkomen dat je teleurgesteld wordt kun je ook kiezen voor een ventilator of een aircooler.

Een simpele ventilator verplaatst de lucht in de kamer waardoor de kamer een stuk frisser aanvoelt. De lucht zelf wordt niet gekoeld, tenzij je een Dyson ventilator inclusief koelsysteem koopt.

Een aircooler kan de temperatuur op een kamer wel met een paar graden laten dalen. Alleen werkt zo’n apparaat voor een korte tijd en maakt hij meestal veel geluid.

Bereken het koelvermogen

Met onderstaande rekenhulp kun je het aantal BTU berekenen dat jouw nieuwe mobiele airco nodig heeft. Vul de gevraagde gegevens bij stap 1 en stap 2 in en klik vervolgens op de oranje button om te bekijken welke mobiele airco’s bij jou passen.

Veelgestelde vragen


Waar moet je een mobiele airco plaatsen?

Een mobiele airco moet je op een plek plaatsen waar hij de warme lucht kwijt kan. Dit kan zijn bij een raam waar je de slang doorheen kunt leggen. Je kunt een mobiele airco ook bij een deur plaatsen. Het belangrijkste is dat de warmte lucht uit de airco vervoerd kan worden naar buiten. Waar je wel goed op moet letten is dat er geen warme lucht van buiten naar binnen kan komen. Zorg er daarom altijd voor dat je de kieren en gaten van het raam opvult met een raamafdekking of een andere oplossing die de warme lucht tegen houdt.

Wat gebruikt een mobiele airco aan stroom en wat verbruikt hij per dag?

Een mobiele airco is niet energiezuinig. Wanneer je de airco de hele dag aanzet ben je beter af met een vaste airco in plaats van een mobiele airco. Een mobiele airco gebruikt voor ongeveer 0,50 cent stroom per uur. Aangezien de meeste mensen de airco niet de hele dag aan hebben is het eenvoudig te berekenen hoeveel je verwacht te gebruiken. Je hebt energiezuinige mobiele airco’s, welke een stuk minder verbruiken.

Welk merk mobiele airco moet ik kopen?

Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt. Allemaal met verschillende specificaties en hun eigen geschiedenis. Coolblue heeft sinds kort haar eigen merk op de markt gezet: Fuave. Dit merk richt zich op de gehele markt met goedkope, maar ook duurdere mobiele drogers. Wij raden zelf deze Fuave airco’s aan. Ze werken goed en krijgen goede recensies. Bovendien biedt Coolblue een enorm goede service en zijn de airco’s goedkoper dan menig ander merk.

Hoe werkt een mobiele airco?

De werking van een mobiele airco is eenvoudig uit te leggen in een aantal stappen:

  1. De mobiele airco zuigt warme lucht uit de ruimte waar hij staat naar binnen.
  2. De warme lucht gaat langs een koelelement waardoor hij gekoeld wordt.
  3. De koude lucht wordt terug de ruimte in geblazen.
  4. De warme lucht wordt naar buiten geblazen.
  5. Soms heeft een mobiele airco ook een condensbak waarin het condens verzameld wordt.

Het assortiment mobiele airco’s

Informatie en tips

Het kopen van een nieuwe airco, het onderhoud, het kiezen van de juiste soort… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe mobiele of vaste airco te maken heeft.

Airco reinigen

Een airco is je beste vriend tijdens een hete zomerdag. Het laatste wat je wilt is dat de airco je op een hete zomeravond in de steek laat. Zoals ieder apparaat moet ook een airco gereinigd en onderhouden worden om dit te voorkomen. Door een airco jaarlijks te controleren en regelmatig te reinigen voorkom je dat de airco er plotseling mee stopt, gaat lekken of dat de lucht onvoldoende gereinigd wordt en er bacteriën en schimmels kunnen groeien. Een airco reinigen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je moet alleen weten waar je op moet letten. We zetten op een rij…Airco vullen

Een airco is je beste vriend tijdens de hete zomerdagen. De mensen met een airco prijzen zichzelf gelukkig dat ze deze aanschaf gedaan hebben. Een airco maakt de hete zomers een stuk comfortabeler. Of je de airco nu plaatst op de slaapkamer, om in ene koele slaapkamer in slaap te vallen, of in de woonkamer om het koken, relaxen of thuiswerken makkelijker te maken, een airco is een aanwinst voor ieder huishouden. Zoals ieder apparaat heeft ook een airco onderhoud nodig. Dit voorkomt dat de airco er op een hete zomeravond plotseling mee stopt. Het onderhoud betekend dat de airco…Airco onderhoud

Het fijnste moment van de dag: na een hete zomerdag thuis komen en de airco aan zetten, waarna je je waant in een gekoelde omgeving. Iedereen met een airco prijst zichzelf gelukkig tijdens de hete zomerdagen, en de meeste mensen zonder airco overweegt om deze dit jaar toch aan te schaffen. Het aanschaffen van een airco vergt wat denkwerk. Welke airco is geschikt voor jou huis en ruimte? Welke ruimte wil je koelen? Welke eisen stel je aan de airco? Laat je de airco installeren? Naast de vragen die komen kijken bij de aanschaf van een airco, zijn er ook…Merken airco’s

Er zijn verscheidende merken airco’s. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe airco. Wij raden een Fuave airco aan.