Fuave ACS09K01 review

Wij hebben deFuave ACS09K01 gekregen van Coolblue om onze eerlijke mening over te geven. We laten je zien op welke aspecten we de Fuave ACS09K01 mobiele airco beoordeeld hebben en of hij bij jouw situatie past. Spoiler alert: we zijn fan!
Fuave acs09k01

Fuave ACS09K01 getest

We nemen de Fuave ACS09K01 onder de loep en vertellen je hoe hij presteert! 

Voordat we de Fuave ACS09K01 een eerlijke review kunnen geven, moeten we vaststellen op welke aspecten we de mobiele airco gaan beoordelen. We letten bij het testen van de Fuave airco vooral op het koelvermogen en de functionaliteiten.
Verder kijken we naar het geluidsniveau, het energielabel, de verplaatsbaarheid en de bijgeleverde accessoires.

Vind jouw nieuwe mobiele airco

Vind een goede mobiele airco door te kijken naar de beste van 2024 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte mobiele airco

De beste Fuave ACS09K01 review's

Vermogen

Het vermogen van de Fuave ACS09K01 is 9000 BTU. Een mobiele airco met 9000 BTU kan ongeveer een ruimte van 26 vierkante meter koelen. Het vermogen van de Fuave airco is redelijk gemiddeld. Er zijn minder krachtigere mobiele airco’s, maar er zijn ook zeker sterkere. Belangrijk om jezelf te vragen is: hoe groot is de ruimte die ik wil koelen? Voldoet een mobiele airco met 9000 BTU aan koelvermogen? Meet hiervoor de ruimte die je wilt koelen op of gebruiken onze BTU berekenhulp. De Fuave ACS09K01 beschikt zeker over de 9000 BTU waarmee geadverteerd wordt. De airco is snel koud en begint direct met het koelen van de ruimte. Er zit veel kracht in de mobiele airco en de ruimte wordt snel een stuk koeler.
rooster 2

Geluidsniveau

Net zoals iedere andere mobiele airco produceert de Fuave ACS09K01 flink wat geluid bij het koelen en uitblazen van de lucht. Het geluidsniveau van de mobiele airco is: 63 dB.

De vraag is natuurlijk is dit storend? Wanneer je verwacht de airco bijna niet te horen, dan kun je het geluidsniveau storend vinden. Je kunt het geluidsniveau vergelijken met een ventilator die op volle kracht draait. Wanneer je de airco in de woonkamer neerzet zul je de televisie wel iets harder moeten zetten.

In onze ogen is het geluidsniveau niet storend genoeg om de vele voordelen die de Fuave ACS09K01 biedt teniet te doen.

voorkant

Energielabel

De Fuave ACS09K01 heeft energielabel A.

Wanneer je het energielabel weet kun je berekenen wat de airco ongeveer gaat kosten per jaar. Een mobiele airco met energielabel A kost gemiddeld 150 euro per jaar aan extra energiekosten. Dit bedrag geldt voor een gemiddelde zomer bij gemiddeld gebruik. Zorg jij er zelf voor dat alle gaten en kieren in je huis goed dicht zitten, dan zal de airco een stuk zuiniger kunnen koelen.

Ook is het belangrijk dat de Fuave ACS09K01 niet een te grote ruimte hoeft te koelen. Wanneer hij dit wel moet doen dan zal hij ook een stuk meer energie gaan verbruiken.

energielabel 1

Functionaliteiten

De airco beschikt over veel verschillende functionaliteiten, de belangrijkste zijn de verschillende modes:

 1. Koelen – cool
 2. Ventileren – fan
 3. Ontvochtigen – dry

Naast deze standen heeft de Fuave ACS09K01 ook de beschikking over: een timer, een nachtmodus, een afstandsbediening, een wisselbare blaasrichting, een waterafvoer tap en de bijbehorende condensopvang. Je zult niet snel een functie nodig hebben op je mobiele airco die niet op de Fuave ACS09K01 zit. Wat een leuke toevoeging zou zijn is wanneer hij koppelbaar met het Wifi netwerk zou zijn, dit kan nu helaas niet.

bediening 1

Verplaatsbaarheid

De mobiele airco dankt zijn naam aan zijn verplaatsbaarheid, dat is ook een van de belangrijkste redenen om er een te kopen. Nu rest de vraag: is de Fuave ACS09K01 makkelijk verplaatsbaar? Ons antwoord daarop is: Ja, zolang hij dagelijks geen trap op of af moet.

De Fuave ACS09K01 weegt ongeveer 20kg en is voor een volwassen persoon prima te tillen. In de doos tilt het wat lastiger een trap op, maar al met al is het goed te doen. Er zitten handige handels aan de zijkant van de airco waarmee je hem prima vast kunt houden. Ook werken de wieltjes onder de airco goed mee en is hij erg eenvoudig heen en weer te rollen. Dit kost vrijwel geen kracht.

Ga je de mobiele airco echter dagelijks van boven naar beneden verplaatsen dan raden wij een lichtere mobiele airco aan. De Fuave airco is niet licht en het tillen kan eenvoudig problemen opleveren voor iemand die fysiek minder sterk is.

greep 1

Merk

Het merk van de airco is: Fuave. Dit is een relatief nieuwe speler op de markt gebracht door Coolblue. Wat daar echter niet bij verteld wordt is dat de airco’s worden ontwikkeld door Eurom. Eurom heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling van airco’s en levert een goede kwaliteit prijs verhouding.

Er zijn duurdere merken, zoals: Honeywell of DeLonghi. Deze merken leveren ook prima mobiele airco’s, maar zijn meestal wat duurder.

Wij raden altijd een Fuave mobiele airco aan wanneer je een airco zoekt van een goede kwaliteit en beschikking wilt over de belangrijkste basis functie die een airco je kan bieden: een koele ruimte.

merk 1

Accessoires

De Fuave ACS09K01 komt met verschillende accessoires die nodig zijn om je woning te koelen. Een overzicht van alle accessoires:

 1. Afstandsbediening
 2. Luchtafvoerslang – tot 150 cm
 3. Waterafvoerslang – 50 cm
 4. Afdichtingsset
 5. Afdichtingsplaat – tot 125 cm

Gebruik de afvoerslang om de warme lucht af te voeren en de afstandsbediening om de temperatuur en modes van de Fuave ACS09K01 in te stellen. Door gebruik te maken van de afdichtingsaccessoires kun je de afvoerslang naar buiten leiden.

accessoires 1

Veelgestelde vragen

Waar moet je de Fuave ACS09K01 plaatsen?
De Fuave ACS09K01 moet je op een plek plaatsen waar hij de warme lucht kwijt kan. Dit kan zijn bij een raam waar je de slang doorheen kunt leggen. Je kunt een mobiele airco ook bij een deur plaatsen. Het belangrijkste is dat de warmte lucht uit de airco vervoerd kan worden naar buiten. Waar je wel goed op moet letten is dat er geen warme lucht van buiten naar binnen kan komen. Zorg er daarom altijd voor dat je de kieren en gaten van het raam opvult met een raamafdekking of een andere oplossing die de warme lucht tegen houdt.
Wat gebruikt de Fuave ACS09K01 aan stroom en wat verbruikt hij per dag?

Een mobiele airco is niet energiezuinig. Wanneer je de airco de hele dag aanzet ben je beter af met een vaste airco in plaats van een mobiele airco. Een mobiele airco gebruikt voor ongeveer 0,50 cent stroom per uur. Aangezien de meeste mensen de airco niet de hele dag aan hebben is het eenvoudig te berekenen hoeveel je verwacht te gebruiken. Je hebt energiezuinige mobiele airco’s, welke een stuk minder verbruiken.

Welk merk mobiele airco moet ik kopen?

Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt. Allemaal met verschillende specificaties en hun eigen geschiedenis. Coolblue heeft sinds kort haar eigen merk op de markt gezet: Fuave. Dit merk richt zich op de gehele markt met goedkope, maar ook duurdere mobiele drogers. Wij raden zelf deze Fuave airco’s aan. Ze werken goed en krijgen goede recensies. Bovendien biedt Coolblue een enorm goede service en zijn de airco’s goedkoper dan menig ander merk.

Hoe werkt de Fuave ACS09K01 mobiele airco?

De werking van een mobiele airco is eenvoudig uit te leggen in een aantal stappen:

 • De mobiele airco zuigt warme lucht uit de ruimte waar hij staat naar binnen.
 • De warme lucht gaat langs een koelelement waardoor hij gekoeld wordt.
 • De koude lucht wordt terug de ruimte in geblazen.
 • De warme lucht wordt naar buiten geblazen.
 • Soms heeft een mobiele airco ook een condensbak waarin het condens verzameld wordt.

Mobiele airco keuzehulp

1/3
Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden?
2/3
Hoeveel geluid mag de airco maken?
3/3
Hoe goed is de isolatie van de ruimte?