Installatie van een split airco

Met de warme zomers wilt iedereen er in huis koel bijzitten. Zeker als je thuis werkt, maar ook tijdens het slapen. Als de temperatuur niet onder de 25 graden Celcius komt is een airco geen overbodige luxe. Een airco aanschaffen is de eerste stap, deze installeren de tweede. De installatie van en airco verschilt per airco. Een mobiele airco hoeft niet geïnstalleerd te worden, deze moet simpelweg in het stopcontact gestopt worden. Je zet deze op een strategische plek in het huid neer, hier komt geen hak- en breekwerk aan te pas. Een split airco, ook wel een vaste airco, moet wel geïnstalleerd worden. Wat daarvoor nodig is hangt er van enkele dingen af. Heeft de airco een buitenunit dat dient als motor? Heeft de airco meerdere binnenunits? Of is het een niet verplaatsbare airco zonder buitenunit? En welke plaats is het meest gunstig?
Hero achtergrond informatie split

Kosten airco installeren

Een airco installeren is niet voor iedereen weggelegd. Het kan dan ook verstandig zijn om de airco te laten installeren door een externe partij. Je hebt er zelf geen werk aan, maar je hebt ook meteen garantie op de installatie. Wel zo fijn! De montagekosten hangen ook van het soort airco af en zal gemiddeld neerkomen op 300 tot 700 euro.
Het is altijd goedkoper om bij de aanschaf van de airco meteen te kiezen voor een montageservice. Wanneer je er later achter komt dat een airco installeren toch niet soepel gaat ben je meer geld kwijt.

Airco keuzehulp

1/3
Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden?
2/3
Hoeveel geluid mag de airco maken?
3/3
Hoe goed is de isolatie van de ruimte?