Beste airco voor de slaapkamer van 2021Airco voor de slaapkamer kopen?

In deze hete dagen kan het lastig zijn om te slapen in een te warme slaapkamer. Een airco in de slaapkamer lost dit probleem voor je op. Door de slaapkamer te koelen met een airco verlaag je de temperatuur en vochtigheid van de kamer. Het is wetenschappelijk bewezen dat je beter slaapt in een koude slaapkamer dan in een te warme slaapkamer. We helpen je bij het vinden van de juiste airco voor de slaapkamer door de beste airco’s voor de slaapkamer voor je op een rij te zetten. Zowel mobiele airco’s als split airco’s. Een van de belangrijkste punten om op te letten is dat je een stille airco koopt.

Wat is een airco voor de slaapkamer?

Een airco voor op de slaapkamer koelt de kamer in de warme zomermaanden. Dit zorgt ervoor dat je altijd in een frisse kamer in slaap valt, dit is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Een te warme slaapkamer kan zorgen voor een slecht slaapritme. Een airco voor een slaapkamer moet zowel effectief als stil zijn. Een airco die teveel geluid maakt kan je uit je slaap houden. Je hebt twee verschillende soorten airco’s voor op de slaapkamer. Je kunt een mobiele airco in je slaapkamer zetten, maar je kunt ook een split unit airco installeren. Een mobiele airco kun je behalve op de slaapkamer ook overdag in de woonkamer neerzetten. Een nadeel van zo’n airco is dat hij veel geluid produceert. Een split unit airco heeft als voordeel dat hij erg stil en effectief is, een groot nadeel is dat er een binnenunit geïnstalleerd moet worden in de slaapkamer en een buitenunit aan de buitenkant van de muur.

De airco keuzehulp

Wil je de airco kunnen verplaatsen?
Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden?
Hoeveel geluid mag de airco maken?

De beste stille airco’s voor op de slaapkamer

Een goede airco voor op de slaapkamer moet over twee belangrijke kwaliteiten beschikken: hij moet stil zijn en hij moet effectief zijn. Dat wil zeggen het koelvermogen (BTU) moet hoog genoeg zijn voor de ruimte waar hij geplaatst gaat worden. In onderstaande top 4 zie je de stilste airco’s voor op de slaapkamer van 2021. Een stille airco maakt minder geluid dan 60 db. We hebben onderstaande top 4 airco’s getest op de stilte, effectiviteit en hebben alle consumentenbeoordelingen in acht genomen.

Koophulp bij airco op de slaapkamer

Er zijn verschillende aandachtspunten bij het kopen van een airco voor op de slaapkamer. Onderstaand leggen we in de koophulp uit waar je op moet letten bij het kopen van zo’n soort airco.

 1. Soort slaapkamer airco
  Je kunt kiezen voor een mobiele airco of een split airco. Een mobiele airco is verplaatsbaar en goedkoop. Een split airco is stiller en efficienter.
 2. Airco moet stil zijn
  Wanneer je de airco aanzet wil je niet wakker gehouden worden door een lawaaierige airco. Let erop dat de airco die je koopt stiller is dan 60 db.
 3. Airco moet slaapkamer koelen
  De airco moet de juiste hoeveelheid BTU hebben welke benodigd is om de slaapkamer op een juiste wijze te koelen. Een te lage BTU zorgt voor meer geluid en energieverbruik.

Bereken het koelvermogen

Met onderstaande rekenhulp kun je het aantal BTU berekenen dat de airco nodig heeft om de slaapkamer te koelen. Vul de gevraagde gegevens bij stap 1 en stap 2 in en klik vervolgens op de oranje button om te bekijken welke airco’s bij jou passen.

Veelgestelde vragen


Waar moet je een airco in de slaapkamer plaatsen?

Een mobiele airco moet je op een plek plaatsen waar hij de warme lucht kwijt kan. Dit kan zijn bij een raam waar je de slang doorheen kunt leggen. Je kunt een mobiele airco ook bij een deur plaatsen. Het belangrijkste is dat de warmte lucht uit de airco vervoerd kan worden naar buiten. Waar je wel goed op moet letten is dat er geen warme lucht van buiten naar binnen kan komen. Zorg er daarom altijd voor dat je de kieren en gaten van het raam opvult met een raamafdekking of een andere oplossing die de warme lucht tegen houdt. Een split airco plaats je op de muur met een binnen- en een buitenunit.

Wat gebruikt een airco op de slaapkamer aan stroom en wat verbruikt hij per nacht?

Een airco is niet energiezuinig. Wanneer je de airco de hele dag aanzet ben je beter af met een split airco in plaats van een mobiele airco. Een mobiele airco gebruikt voor ongeveer 0,50 cent stroom per uur. Aangezien de meeste mensen de airco niet de hele dag aan hebben is het eenvoudig te berekenen hoeveel je verwacht te gebruiken. Je hebt energiezuinige mobiele airco’s, welke een stuk minder verbruiken.

Welk merk airco voor de slaapkamer moet ik kopen?

Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt. Allemaal met verschillende specificaties en hun eigen geschiedenis. Coolblue heeft sinds kort haar eigen merk op de markt gezet: Fuave. Dit merk richt zich op de gehele markt met goedkope, maar ook duurdere mobiele drogers. Wij raden zelf deze Fuave airco’s aan. Ze werken goed en krijgen goede recensies. Bovendien biedt Coolblue een enorm goede service en zijn de airco’s goedkoper dan menig ander merk.

Hoe werkt een airco?

De werking van een airco is eenvoudig uit te leggen in een aantal stappen:

 1. De airco zuigt warme lucht uit de ruimte waar hij staat naar binnen.
 2. De warme lucht gaat langs een koelelement waardoor hij gekoeld wordt.
 3. De koude lucht wordt terug de ruimte in geblazen.
 4. De warme lucht wordt naar buiten geblazen.
 5. Soms heeft een airco ook een condensbak waarin het condens verzameld wordt.

Het assortiment slaapkamer airco’s

Informatie en tips

Het kopen van een nieuwe airco, het onderhoud, het kiezen van de juiste soort… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe mobiele of vaste airco te maken heeft.

Installatie van een airco

Met de warme zomers wilt iedereen er in huis koel bijzitten. Zeker als je thuis werkt, maar ook tijdens het slapen. Als de temperatuur niet onder de 25 graden Celcius komt is een airco geen overbodige luxe. Een airco aanschaffen is de eerste stap, deze installeren de tweede. De installatie van en airco verschilt per airco. Een mobiele airco hoeft niet geïnstalleerd te worden, deze moet simpelweg in het stopcontact gestopt worden. Je zet deze op een strategische plek in het huid neer, hier komt geen hak- en breekwerk aan te pas. Een split airco, ook wel een vaste airco,…Airco vullen

Een airco is je beste vriend tijdens de hete zomerdagen. De mensen met een airco prijzen zichzelf gelukkig dat ze deze aanschaf gedaan hebben. Een airco maakt de hete zomers een stuk comfortabeler. Of je de airco nu plaatst op de slaapkamer, om in ene koele slaapkamer in slaap te vallen, of in de woonkamer om het koken, relaxen of thuiswerken makkelijker te maken, een airco is een aanwinst voor ieder huishouden. Zoals ieder apparaat heeft ook een airco onderhoud nodig. Dit voorkomt dat de airco er op een hete zomeravond plotseling mee stopt. Het onderhoud betekend dat de airco…Airco onderhoud

Het fijnste moment van de dag: na een hete zomerdag thuis komen en de airco aan zetten, waarna je je waant in een gekoelde omgeving. Iedereen met een airco prijst zichzelf gelukkig tijdens de hete zomerdagen, en de meeste mensen zonder airco overweegt om deze dit jaar toch aan te schaffen. Het aanschaffen van een airco vergt wat denkwerk. Welke airco is geschikt voor jou huis en ruimte? Welke ruimte wil je koelen? Welke eisen stel je aan de airco? Laat je de airco installeren? Naast de vragen die komen kijken bij de aanschaf van een airco, zijn er ook…Merken airco’s

Er zijn verscheidende merken airco’s. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe airco. Wij raden een Fuave airco aan.