Verwarmen met airco


Niets is zo comfortabel als bij een hete zomerdag je huis binnenstappen en de airco aan kunnen zetten. Zodra de eerste warme zomerdagen voorbij zijn, zoeken mensen dan ook massaal naar een airco. Maar wat niet iedereen weet, is dat een airco ook in de winter een toegevoegde waarde heeft. Een airco is namelijk een warmtepomp. Naast het koelende vermogen, heeft een airco ook verwarmend vermogen. Door het proces om te draaien wordt de buitenlucht niet gekoeld maar verwarmd. Zelfs als het buiten vriest kun je de gewenste ruimte verwarmen met de airco. Zo voorkom je dat de CV ketel aan moet.

Energiezuinig verwarmen

Heb je een energiezuinige airconditioning en wil je dat de slaapkamer slecht kort verwarmd wordt voor je het bed in stapt? Dan is verwarming middels de airco precies wat je zoekt: de verwarming is snel en de CV ketel kan uit blijven. Lucht verwarmen met een airco gebeurd niet door middel van verwarmingsketels, warmtespiralen of andere energieslurpers. Dat een airco een energieslurper is, is een misvatting. Oude airco’s kunnen veel energie kosten. Maar een nieuwe split airco gaat juist gunstig werken op de energierekening. Doordat de airco warmte verplaatst is het een energiezuinig apparaat met een hoog rendement. Een warmtepomp airco kan in enkele gevallen zelfs in aanmerking komen voor een subsidie.

Voordelen van verwarmen met airco

  1. Het is snel.
  2. Het is energiezuinig.
  3. Het is een lokale warmtebron. Handig wanneer je slechts één ruimte wilt verwarmen.
  4. Een split airco is niet duur.

Nadelen van verwarmen met airco

  1. Een airco is vaak niet geruisloos, en dit maakt dus meer geluid dan CV verwarming.
  2. Er is geen stralingswarmte, wat compenseert voor slecht geïsoleerde ramen. Heb je drielaags beglazing, dan is dit geen probleem en zul je stralingswarmte niet nodig hebben.
  3. Het is een lokale warmtebron en kan één bepaalde ruimte verwarmen.

De airco keuzehulp

Wil je de airco kunnen verplaatsen?
Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden?
Hoeveel geluid mag de airco maken?

Merken airco’s

Er zijn verscheidende merken airco’s. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe airco. Wij raden een Fuave airco aan.